Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Διαγωνισμός Υπουργείου Οικονομικών

Μια αμαρτωλή ιστορία σε ένα θέατρο παραλόγου , την αγορά εργασίας της χώρα μας .
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή , λέμε Υπουργείο Οικονομικών εννοούμε Εφορίες , Τελωνεία (και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) . Ο πρώτος μισθός σαν υπάλληλος του Υπ. Οικονομικών είναι κοντά στα 1500 € και ανεβαίνει αρκετά ψηλότερα σε σχέση με τον υπόλοιπον δημόσιο τομέα.Επίσης το Υπουργείο Οικονομικών προσλαμβάνει υπαλλήλους με γραπτό διαγωνισμό από πάντα, (Ναι ακόμα και πριν το ΑΣΕΠ) .
Ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2004 και ο αμέσως προηγούμενος το 2002 . Οι ενδιαφερόμενοι τον περιμένουν από το 2006 σαν λογική συνέχεια (2 χρόνια μετά τον τελευταίο).
Η Ύλη του 2004 υπάρχει στο site του ΑΣΕΠ για όποιον ενδιαφέρεται , ενδεικτικά να αναφέρω πως για την ΠΕ κατηγορία είναι τα εξής μαθήματα:
Δημόσιο Δίκαιο (Συνταγματικό , Κοινοτικό , Διοικητικό Δίκαιο)
Ιδιωτικό Δίκαιο (Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο)
Δημόσια Οικονομική
Λογιστική
Οικονομική (Μικροοικονομία και Μακροοικονομία)
Περίληψη και Κατανόηση Κειμένου

Όπως βλέπετε η ύλη είναι εκτενής και σαν γνήσιοι νεο - έλληνες στρεφόμαστε στα φροντιστήρια. Και από εδώ ξεκινάει η κοροϊδία,
από το 2006 λοιπόν γνωστά φροντιστήρια της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας ξεκίνησαν τμήματα . Η διάρκεια του τμήματος για να καλυφθεί η ύλη είναι 2,5 με 3 μήνες και η τιμή είναι πάνω κάτω 3000€ σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη άλλα και στον Βόλο .
Από το 2006 λοιπόν κάθε δεύτερη εβδομάδα βλέπουμε στην εφημερίδα τίτλους "Ερχεται ο διαγωνισμός του Υπ.Οικονομικών" , άντε όλοι να αγοράσουμε την εφημερίδα να δούμε αναλυτικά τι λέει και μετά άντε όλοι σαν τα κοτόπουλα να αφήνουμε τα λεφτά μας στα φροντιστήρια και στα ΑΣΕΠ - βοηθήματα . Και αυτό δεν έχει γίνει μία και δύο φορές γίνεται κάθε μήνα σχεδόν τα τελευταία 2 χρόνια .
Δεν βγαίνει κάποιος επίσημα να δηλώσει πότε και πως θα γίνει , δεν τους συμφέρει , τόσος κόσμος δουλεύει στις πλάτες μας .


Βαρέθηκα πια.Με αυτό το θέμα θα ασχοληθώ ξανά μόλις βγεί η προκύρηξη επίσημα , γιατί έχουμε και την αμαρτία των STAGE αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: